Profesionálny kuchár. Aký pracovný odev a obuv ho ochráni?
Odev profesionálneho kuchára by mal nielen reprezentatívne vyzerať, ale predovšetkým chrániť. V rámci BOZP musia pracovný odev a obuv spĺňať požiadavky obmedzujúce riziko úrazov, chorôb z povolania či iného poškodenia zdravia na pracovisku. Zároveň musí spĺňať základné hygienické predpisy.
Ochrana hlavy
Ochrana hlavy a vlasov je pri práci v kuchyni dôležitá. Nielen z hľadiska hygieny – keď zabraňuje vypadnutiu vlasu do jedál. Pri ich príprave totiž aj chráni pred vyššou teplotou alebo ohňom a pri manipulácii v chladiarenských boxoch pomáha eliminovať chladové choroby.
Je modernou alternatívou pre personál kuchyne. Jej výhodou sú jednoduché manipulácia a prispôsobivosť veľkosti hlavy. Svojim dizajnom zároveň napomáha k ochrane zadnej časti krku.